آینده پژوهی با کمک هوش مصنوعی
دکتر بهروز نقویان
هوش مصنوعی در همه جا است. و بدون شک نقش بزرگی در آینده کار خواهد داشت. آنچه در مورد پتانسیل هوش مصنوعی و آنچه سازمان ها و افراد می توانند انجام دهند برای آمادگی برای رشد آن است ،
مارتین فورد ، نویسنده و کارآفرین آینده نگر ، معتقد است که هوش مصنوعی تأثیر بسیار خوبی در مشاغل خواهد گذاشت و نه تنها انواع مشاغل مورد بحث ، مانند حمل و نقل و تولید ، بلکه همچنین مشاغل سنتی سنتی یقه آبی مانند وکلا و پزشکان را جایگزین خواهد کرد. تقریباً نیمی از مشاغل تحت تأثیر هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت و مارتین سه سناریوی شغلی مرتبط با هوش مصنوعی را می بیند. در وهله اول ، بیکاری گسترده وجود دارد که منجر به فقر گسترده و فروپاشی اقتصاد می شود. سناریوی دوم همان چیزی است که اکنون با آن روبرو هستیم که کیفیت شغل رو به زوال است و نابرابری بین مشاغل هوش مصنوعی و مشاغل غیر هوش مصنوعی وجود دارد. در سناریوی سوم ، به دلیل سازگاری همه چیزها و یادگیری کار با هوش مصنوعی ، رشد شغلی قابل توجه است.
رای اینکه بتواند برای هر سناریوی احتمالی مارتین آماده شود ، می گوید مدیران باید علناً درباره آنچه اتفاق می افتد صحبت کنند. هوش مصنوعی اختلال قدرتمندی خواهد بود که نیاز به توجه دارد. ما نمی توانیم آن را نادیده بگیریم و باید در بحث شرکت کنیم. در هر یک از این سناریوها ، ایمن ترین مشاغل مشاغل موجود در حوزه خلاق هستند ، بنابراین مارتین کارمندان را که در مشاغل تکراری کار می کنند تشویق می کند تا به سمت مسئولیت های خلاقانه حرکت کنند.
این یک تهدید نیست بلکه فرصتی برای یک شریک زندگی است که می تواند کار ما را به سطح بعدی برساند.قبلاً مجبور بودیم به یک کتابخانه برویم و وقت زیادی را برای یافتن اطلاعات صرف کنیم. حال ، با این حال ، ما به سادگی می توانیم از گوگل استفاده کنیم تا به سرعت پاسخ ها را پیدا کنیم. این پیشرفت باعث ترساندن مردم نشده است. این به تازگی ما را باهوش تر و تولید کننده تر کرده است. اکنون رایانه ها در یافتن اطلاعات شریک زندگی ما هستند و با هوش مصنوعی به رشد خود ادامه می دهند.
هوش مصنوعی فقط گام بعدی در پیشرفت جامعه ما است. ، هر وقت فناوری جدیدی را توسعه می دهیم ، باهوش تر می شویم. این تصمیم ماست که تصمیم بگیریم چه شغل هایی باقی بمانند و بروند و اینکه تصمیم بگیریم چه عواملی جایگزین هوش مصنوعی شود ، این یک عملکرد مدیریتی است تا یک عملکرد فناوری.
تحقیقات دکتر پل اویر ، استاد استنفورد ، شامل تجزیه و تحلیل داده های بزرگ است. یکی از نگرانی های او این است که مردم آنقدر به داده هایی متکی هستند که به آموزش یا شهود خود اعتماد نخواهند کرد. پل با آینده نگران دیگر موافق است که هر کاری که بتواند توسط رایانه انجام دهد ، در معرض خطر جایگزین شدن توسط هوش مصنوعی است ، از جمله کارهایی مانند رونویسی و تدارکات. افرادی که نگران از دست دادن شغل خود هستند باید در مناطقی که احتمالاً جایگزین آن نیستند ، آموزش تجاری کسب کنند. بازآموزی برای گسترش مهارتهای ما و یادگیری چیزهای جدید بسیار مهم است ، اما انجام این کار دشوار است. کارمندانی که به بهترین وجه برای آینده آماده هستند و احتمالاً خود را جایگزین هوش مصنوعی نمی کنند ، کسانی هستند که برای آموزش آماده هستند و نیاز به تنوع بخشیدن به مهارتهای خود را درک می کنند.
هوش مصنوعی این قدرت را دارد که نحوه زندگی و کار ما را تغییر دهد و همانطور که بیشتر آینده نگران موافق هستند ، چیزی است که باید از آن هیجان زده شویم ، نه چیزی که باید از آن ترسیده باشیم. گفتگوهای آزاد و تطبیق مهارتهای خود می تواند به ما کمک کند تا برای آینده کاری پر از هوش مصنوعی شویم.