اخطارهای دنیای مجازی ،کسب و کار در فضای مجازی و تحلیل فضای فرهنگی ،سیاسی و اجتماعی

دکتر بهروز نقویان دکترای مدیریت ، مدیر عامل شرکت تولید نرم افزارهای هوشمند ، خواننده پاپ و محلی خراسان شمالی ،مشاور شهرک صنعتی ایران مشاور دیجیتال مارکت و صادرات

اخطارهای دنیای مجازی ،کسب و کار در فضای مجازی و تحلیل فضای فرهنگی ،سیاسی و اجتماعی

دکتر بهروز نقویان دکترای مدیریت ، مدیر عامل شرکت تولید نرم افزارهای هوشمند ، خواننده پاپ و محلی خراسان شمالی ،مشاور شهرک صنعتی ایران مشاور دیجیتال مارکت و صادرات

خوشبخت باش

مطالبی که پیش روی شماست بی تردید جزء بارزترین حقایق و واقعیات زندگی همه ماست. بسیاری از ما فکر می کنیم که اگر فلان عمل و یا تفکر را داشته باشیم به سود ما خواهد بود. در حالیکه ممکن است برعکس، انجام آن فکر یا فعل امری کاملاً زیانبخش و نابخردانه باشد. مثلاً در اندیشیدن به گذشته دردناک مان، باور و یا تصوّر اغلب ما این است که چنانچه خاطرات تلخ گذشته مان را برای خود و یا دوستان مان تعریف کنیم از غم و اندوه، می کاهد و موجب شادی روح و سبک تر شدن بار اندوهناک درونی مان می گردد. در صورتی که موضوع کاملاً برعکس بوده و بازگویی آنچه که به صورت ناگوار و مرارت بار در گذشته برایمان رخ داده بسیار غمناک بوده و تصویر سازی مجدد آنها فقط باعث زنده شدن آن خاطرات و شروع دوباره حزن و افسردگی و رنج و نفاهت روحی و جسمی ما خواهد بود.

بهتر آنست که هرگز دریچه خاطرات تلخ و یاس آور خود را نه برای خود و نه بروی دیگران نگشوده و فکر و روح خود را مهیّای بازبینی و بازسازی مجدّد آنها نسازیم و بدانیم هر چقدر ذهن و درون خود را از چنین تصاویری خالی و تهی کنیم روحی سالم تر و اندیشه ای شاداب تر را جانشین آنها خواهیم ساخت. و اینها همه نتیجه سال ها تحقیق و تفحص بزرگان علم روانشناسی و انسان شناسی است. لذا شناخت نتایج تحقیقات و باورهای علمی این رشته کاملاً لازم و ضروری به نظر می رسد. این مطالب حقیقتاً همچون درّ و جواهری است که بر پهنه آسمان این رشته علمی درخشیده و بر همه ما فرض است تا، در کوران زندگی پر تلاطم و پرحادثه زندگی، بند بند آنها را آویزه گوش و هوش خود ساخته و در مسیر پر خطر و سیلاب خروشان حوادث، مورد استفاده قرار دهیم.

1- تعداد زیادی از ما دانسته یا ندانسته- خواسته یا ناخواسته تاریخ پردرد زندگی خود را به صورت توشه ای گرانبها به دوش می کشیم. دردها را به خاطر می سپاریم- زنده نگاه می داریم و بازگو می کنیم. بدین ترتیب خودمان را با وقایعی که هرگز نمی توانیم تغییر دهیم دائم زجر و شکنجه می دهیم. به گذشته خود آویزان می شویم و اجازه می دهیم که این حوادث مرده آینده ما را اداره کنند. خیال می کنیم که انگار گذشته بیشتر از امروز برایمان مهم است. و ارتباطات خود را براساس ارتباطات گذشته برقرار می سازیم.

سعی کنید همیشه صورتی آرام و با وقار داشته باشید. زیرا حالات صورت عمیقاً بر شخصیت و حالات روانی تاثیر می گذارد. اگر لبخند بزنیم و سعی کنیم همیشه چهره ای متبسم داشته باشیم در نهایت شادی را لمس خواهیم کرد

- هیچگاه خود را مسئول حوادثی که امکان کنترل آن را نداشته اید قلمداد نکنید.

- ما خیال می کنیم اضطراب و نگرانی، آینده نگری است.

سعی کنید همیشه صورتی آرام و با وقار داشته باشید. زیرا حالات صورت عمیقاً بر شخصیت و حالات روانی تاثیر می گذارد. اگر لبخند بزنیم و سعی کنیم همیشه چهره ای متبسم داشته باشیم در نهایت شادی را لمس خواهیم کرد ولی اگر تمام مدت چهره ای عبوس و غم زده به خود بگیریم مدتی نمی گذرد که از نظر روحی پریشان و خمود می شویم.

 آینده همین امروز است. همه کسانی که کار امروز را کنار گذاشته اند و به آینده چشم دوخته اند و نگران هستند، بی جهت نیروی خود را از بین می برند و آرامش امروز را با تصور مشکلاتی که با فردا می آیند، بهم می زنند.

 معمولاً افراد شاد کمتر از افرادی  که بطور دائم احساس نگرانی و بدبختی می کنند بیمار می شوند و آن دسته از افرادی که بعد روشن و مثبت زندگی را می بینند کمتر احتمال دارد که دچار فشار روانی شوند.

 افکار صبحگاهی تان را کنترل کنید. اگر روزتان را با نگرانی- افسردگی و کج خلقی شروع کنید کارهای آن روز را ناموفق خواهید دید.

همیشه خود را در آستانه بدست آوردن یک موفقیت استثنائی بدانید و رمز آن یک چیز است: (همت کردن در طلب آن) پس سعی کنید.

خداوند بعضی از نعمت ها را درون بسته ای از مشکلات اعطا می کند تا بندگان او با حل آن مسائل شایستگی خود را برای دستیابی به آن نعمت ثابت کنند.

اگر برخلاف جریان آب شنا کنیم آب لطمه می زند- به صورت می کوبد و انرژی را تحلیل می برد. چنین شخصی بعد از مدتی  ناامید، خسته و افسرده می گردد و حتی ممکن است به کنار رودخانه پناه ببرد و تا مدت ها دست از تلاش بکشد. اما فرد دیگری که موافق جریان آب حرکت می کند این شخص همراه با آب با کمی دست و پا زدن به جلو می رود. او به عنوان عضوی از مجموعه، همراه با کل مجموعه جلو می رود، انرژی زیادی ذخیره می کند، پیشرفتش زیاد می شود و بعد از مدتی احساس شعف و شادمانی می کند و خوشحال است که به سرعت به هدفش رسیده است. در حقیقت طبیعت به یاری او شتافته و او را به هدفش رسانده است.

 

 صبحت درباره پلیدی باعث بروز پلیدی می شود هر چه بیشتر به شر توجه کنید بر شر می افزائید، هر عیبی را که در دیگران می بینید همان عیب یا نقصی مشابه را به زندگی خود فرا می خوانید. ایراد گرفتن از دیگران سبب می شود که خودتان با نفی و انکار روبرو شوید. وقتی با سرزنش و انتقادتان شیره وجود دیگری را می مکید راه می گشائید تا شیره ذهن و امور خودتان مکیده شود در واقع به پیشواز بیماری و بدبختی و آشفتگی و تنگدستی می روید. (کاترین پاندر)

 

بخشودن، لطف به دیگران نیست لطفی است که ما در حق خود می کنیم تا میدان ذهنی مان خالی شود و برای پذیرش چیزهای خوب و نیکو جایی باز شود.

 

 راه های معین ساده ای برای راندن خاطرات منفی وجود دارد که می توانید برای ابد از شر آن ها خلاص شوید. وقتی از شر این عواطف و هیجانات مخرب خلاص شوید از تصلیب خویشتن و دیگران دست بر می دارید و آنگاه برای رستاخیز موهبت های خود آماده می شوید. (کاترین پاندر)

 یادتان باشد که شما حاکم بر موقعیت ها هستید نه برده آنها. (کاترین پاندر)

در ادامه سعی داریم تا برای  جهت یابی در مسیر موفقیت جملات تاکیدی موثری را هم برای شما ارائه دهیم .تا با تکرار روزانه این جملات انرژی های مثبت تری را برای خود روانه کنیم .

*من منحصر  به فردم. دوست میدارم و دوست داشته میشوم  و آزادم

*هر روز هر کاری را که از دستم بر میاید انجام میدهم تامحیطی سرشار از عشق برای خودم و اطرافیانم ایجادکنم.

*من دیگران را دوست دارم و به آنها اهمیت میدهم و همین باعث بوجود  آمدن دوستیهای ماندنی خواهد شد.

*دست به هرکاری که میزنم موفق میشوم.

*هرچه  صادق تر باشم ،عشق بیشتری را دریافت میکنم.

*من به پیشواز دگرگونی می روم. من مشتاقم که عوض شوم. من انتخاب می کنم که طرز تفکر خود را عوض کنم.

* من به آسانی و شادمانی از کهنه به نو رهسپارم.

* برای من بخشیدن از آنچه فکر می کردم آسانتر است.

*من خودم را می بخشم و رها می کنم.

* من ... را می بخشم و رها می کنم

شوهر شایسته

 

وقتی مردی وارد یک زندگی مشترک می شود و تعهدات آن را می پذیرد، دیگر نمی تواند فقط به فکر خودش باشد، زیرا بعضی وقت ها مجبور است در باره نیازها و خواسته های همسر و خانواده خود فکر کند. حتی قبل از اینکه به خود بیندیشد. آنچه یک مرد باید در نظر داشته باشد این است که فقط  حمایت اقتصادی خانواده و پرورش فرزندان وظیفه یک مرد نیست. کارشناسان به مردانی که علاقه مند به یک زندگی مشترک خوب بوده و دوست دارند عنوان همسر و پدری خوب را به خود اختصاص دهند. توصیه کرده اند:

 

 

 

شنونده خوبی باشید

وقتی همسرتان در کنار شما می نشیند و شروع به حرف زدن درباره مشکلاتش می کند، لازم نیست. بلافاصله راه حلی را به او پیشنهاد کنید. او فقط می خواهد شما به او توجه داشته و او را همراهی کنید. با توجه کردن به حرف های او می توانید بذر صمیمیت را در قلب اش بکارید به یاد داشته باشید هنگام طرح مشکلات توسط همسرتان هرگز راه حل ارایه ندهید و چاره جویی نکنید. آن چه شما به او پیشنهاد می دهید هرگز چیزی نیست که او می خواهد او هرگز شما را به عنوان یک وکیل، داور یا پزشک انتخاب نکرده و منظورش این نیست که با شنیدن مشکلاتش به او راه حل نشان بدهید.

همیشه قضاوت های تند و نابجا، هر نوع رابطه ای را خدشه دار می کند. هیچ کس زندگی با فردی بدبین را دوست ندارد و حاضر نیست حتی چند ساعتی او را تحمل کند،

 

به همسرتان احترام بگذارید

یکی از ویژگی های شوهر خوب این است که همیشه به همسرش احترام بگذارد. کسی که این مورد را به اضافه خوب شنیدن رعایت کند، به طور قطع لحظات خوشی را در کنار همسرش خواهد گذراند. یکی از نشانه های احترام این است که مرد از انتقاد یا سرزنش کردن همسرش حتی الامکان پرهیز کند. هرگز همسر خود را به خاطر انتخاب لباس، نوع آشپزی، نظافت خانه یا نوع برخورد با بچه ها سرزنش نکنید. شاید از نظر شما چنین کاری از روی صمیمیت با همسرش باشد، اما باور داشته باشید عیب جویی و انتقاد برای همسرتان آزادهنده و مخرب صیمیمت  است. همسرتان نباید احساس کند شما همانند یک بچه با او رفتار می کنید و هر حرف یا حرکت او را تحقیر می کنید. این یکی از سموم خطرناک در زندگی مشترک است.

 

از قضاوت پرهیز کنید

همیشه قضاوت های تند و نابجا، هر نوع رابطه ای را خدشه دار می کند. هیچ کس زندگی با فردی بدبین را دوست ندارد و حاضر نیست حتی چند ساعتی او را تحمل کند، اگر شما عادت دارید از هر عمل و رفتار همسرتان برداشت سویی داشته باشید به طور قطع زندگی مشترک شما دوام زیادی نخواهد داشت.خانه ی شما دادگاه نیست و قرار نیست مدام در حال محاکمه ی همسرتان باشید.

 

 

 

با همسرتان گفت و گو کنید

زنان احتیاج به صحبت کردن دارند تا آرام شوند. بنابراین در هر روز زمانی را به گفت و گو با همسرتان اختصاص بدهید. درباره نیازها و خواسته های همدیگر حرف بزنید و به او بگویید چه احساسی نسبت به وی دارید. مراقب باشید او را به موقعیت تدافعی نکشانید. موقع گفت و گو، به او بگویید که از ازدواج با او خوشحال هستید و تاکید کنید او بر زندگی تان تاثیرگذار بوده است. زندگی مشترک سالم و پایدار، حاصل یک گفت و گوی خوب است.

در یک زندگی مشترک باید مراقب باشید که دیگر «من» وجود ندارد و بعضی وقت ها باید از نیازها و خواسته های خود دست بکشید.

مسائل شخصی را به زندگی مشترک سرایت ندهید

در یک زندگی مشترک باید مراقب باشید که دیگر «من» وجود ندارد و بعضی وقت ها باید از نیازها و خواسته های خود دست بکشید. زمانی که مرد مسائل شخصی و عقده های پنهانی خود را در زندگی مشترک عنوان کرده و تمام عقده هایش را بر سر همسر خود خالی می کند. در حقیقت به سست کردن پایه های زندگی مشترک دست می زند.

 

مقتدر و کار آمد باشید

به همان نسبت که مردان از قدرتمند بودن لذت می برند، زنان نیز از داشتن مردی مقتدر و توانا در کنار خود لذت می برند. به همسرتان نشان بدهید که مرد کار و تلاش هستید و چنانچه خود را فردی ضعیف و تنبل نشان بدهید، در چشم همسرتان فردی آزاردهنده و بی لیاقت جلوه خواهید کرد و هرگز همسرتان از شما به عنوان شوهری خوب و مسولیت پذیر تشکر نخواهد کرد.

بازگرداندن شوهر به آغوش خانواده

در این مقاله راه هایی را پیشنهاد می کنیم که می تواند در بازگرداندن شوهر به آغوش خانواده موثر باشد :

 

 

الف ـ احترام گذاشتن به شخصیت او : در قاموس دینی ما شوهر می بایست از احترام همسر خود برخودار باشد ، این روحیه مرد ، این احترام را از همسرش می طلبد .

 

خانم دوروتی کارنگی در کتاب همسرداری به زنان برای رشد شوهرشان این گونه سفارش می کند:

«وقتی مرد احساس کرد که زن او را لایق و با جرأت می داند به خود می بالد و این شهامت را به دست می آورد که برای مقابله با هر مشکلی سینه سپر کند . اواز لیاقت خود اطمینان می یابد و همین امر اعتماد به نفس لازم را در او بوجود می آورد و قوت قلبی که به او داده شده است باعث موفقیتش می شود »(کارنگی ،ص57).

وقتی مرد احساس کرد که زن او را لایق و با جرأت می داند به خود می بالد و این شهامت را به دست می آورد که برای مقابله با هر مشکلی سینه سپر کند .

و همچنین عدم احترام به شوهر را موجب دوری شوهر می داند

«خانم محترم شما باید به نوعی با شوهرتان حرف بزنید که احساس سربلندی وافتخار کند و حرف های شما موجب تشویق او شود . خوار وخفیف کردن شوهر گناه غیر بخشش و غیر قابل جبران است که یک زن مرتکب می شود .جریحه دار کردن غرور یک مرد برای او خیلی گران تمام می شود و امکان دارد در زندگی زناشویی تأثیر نا مطلوب دائمی بگذارد .یک مرد به سختی می تواند خفیف شدن از جانب زنش را به فراموشی بسپارد (کارنگی ،ص،58).

در این حدیث پیامبر (ص) با توجه به روحیه و فطرت مرد ،لزوم احترام و تواضع زن را نسبت به مرد بیان نموده است:

«اگر بنا بودامر می کردم کسی برکسی سجده کند ، امر می کردم زن بر شوهرش سجده کند »(وسایل الشیعه ،ج ،14ص،115)

ب ـ اطاعت کردن : مرد مدیر و سرپرست خانواده است ، هر مدیری ، می بایست اطاعت شود تا بتواند به خوبی آن مجموعه را اداره نماید ، اگر زنی هرچه بیشتر از شوهر خود اطاعت کند ، ضمن کسب قرب الهی ، قلب همسرش را تسخیر کرده است ، این نکته ، راز جذب قلب یک مرد می باشد !!

پیامبر (ص) یکی از نعمت های بزرگ برای مؤمن را داشتن همسری که با دیدن او ،شاد شود و فرمانش را اطاعت کندمی داند:

به درستیکه از چیز هایی برای اصلاح یک مسلم است آن که همسری دارد که وقتی او را می نگرد شاد می شود و فرمان او را اطاعت می کند ( وسائل‏الشیعه ج : 20 ص : 40)

 

ج ـ پوشیدن لباس زیبا و متنوع : گفته شد که شهوت مرد در چشمان اوست ، یکی از وظایف دینی زن نسبت به شوهرش، خودآرایی و زینت کردن می باشد . این خودآرایی برای همسر ، ثواب اخروی نیز دارد . نکته ای که باید در این مورد باید توجه نمود ، آن که نباید در حضور فرزند نوجوان خود ،به گونه ای لباس بپوشید که موجب تحریک اوشوید ،این کار باعث بروز بلوغ زود رس در فرززندتان می شود .

 « امام صادق (ع)  فرمودند : زنی خدمت پیامبر (ص) رسید و پرسید که حق شوهر بر زن چیست ؟پیامبر (ص) فرمودند : خودش را با بهترین عطرها خوشبو کند و زیباترین لباس هایش را بپوشد و خود را به بهترین زینت ها، زینت کند و خودش را صبح و شب به شوهرش عرضه نماید(کافی ،ج 5 ،ص 508).

 

د ـ فراهم نمودن وقت خصوصی : با برنامه ریزی کارهای خانه برای خودتان یک وقت خصوصی فراهم کنید. حتی گاهی اوقات تنهایی به گردش و پارک محله بروید ،به فرزندتان اعلام کنید که «بچه ها ، امروز من و بابا می خواهیم پارک برویم» .قرآن به جهت اهمیت این وقت خصوصی در سوره نور آیه 58این گونه فرموده است: « اى کسانى که ایمان آورده‏اید! بردگان شما، و همچنین کودکانتان که به حدّ بلوغ نرسیده‏اند، در سه وقت باید از شما اجازه بگیرند: پیش از نماز صبح، و نیمروز هنگامى که لباسهاى (معمولى) خود را بیرون مى‏آورید، و بعد از نماز عشا این سه وقت خصوصى براى شماست امّا بعد از این سه وقت، گناهى بر شما و بر آنان نیست (که بدون اذن وارد شوند) و بر گرد یکدیگر بگردید. این گونه خداوند آیات را براى شما بیان مى‏کند، و خداوند دانا و حکیم است!» (نور ،58)

 

ح ـ برقراری روابط جنسی لذت بخش :روابط جنسی در تحکیم زندگی نقش فراوانی دارد ، قرآن در آیه 187سوره اعراف ،برقراری آرامش زن و مرد رادر روابط جنسی همسران می داند : ِاو خدایى است که (همه) شما را از یک فرد آفرید و همسرش را نیز از جنس او قرار داد ، تا در کنار او آرامش بگیرید. وقتی که با او آمیزش کرد ، حملى سبک برداشت(اعراف ،187)        

 عدم توجه به نیاز های جنسی یکدیگر که به ناتوانی ، بی میلی یا سرد مزاجی فرد مربوط می شود ،با لطمه به روابط زن وشوهر ،افراد را دچار عصبانیت ودلسردی نسبت به همسر و زندگی میکند

 عدم ارضای نیازهای جنسی ،عامل دیگری برای اختلاف زن وشوهر است .عدم توجه به نیاز های جنسی یکدیگر که به ناتوانی ، بی میلی یا سرد مزاجی فرد مربوط می شود ،با لطمه به روابط زن وشوهر ،افراد را دچار عصبانیت ودلسردی نسبت به همسر و زندگی میکند و به تدریج موجب بروز رفتارهای پرخاشگرانه ودر نهایت افسردگی می شود . مشکل ترین وضیعت برای افرادی است که همسرشان دچار سرد مزاجی ،بی میلی جنسی یا نوعی اتلال جنسی است .این افراد به ممنوعت ها وشرایط اجتماعی ، اقتصادی وخانواده ،وابستگی به فرزندان ونگرانی نسبت به آینده ، به ناچار شرایط را با فشار تحمل می کنند . گاه ایرادگیری از هم ،نارضایتی از زندگی ،قهر های طولانی مدت ،کوبیدن یکدیگر ،تهدید به جدایی ،ابراز خستگی و تمارض ،از عوارض بر آورده نشدن نیاز های جنسی زن وشوهر است (خانواده در نگرش اسلام و روان شناسی، ،ص،136).

ـ بدرقه واستقبال گرم :موقع رفتن به سر کار ، تا درب منزل اورا بدرقه کنید و با آغوش گرم ،روز خوب وموفقی را برای اوآرزونمایید ؛موقع برگشت به خانه ـ در هر ساعت باشد ـ از او استقبال کنید واورا در آغوش گرم بگیرید وبه اوبگویید «خسته نباشید » چنانچه وسیله ای برای خانه خریداری کرده ،از او تشکر کنید .به درس خانم مارابل در کلاس های آموزش دقت فرمایید:« فعالیت های روزانه خود را طوری ترتیب دهید که هنگامی که شوهرتان در آستانه در خانه ظاهر می شود کاملاًآماده استقبال از او باشید . یک روانشناس به من می گفت : اگر زنها از شوهرشان هنگام ورود به خانه استقبال گرمی بکنند ، شمار زیادی از مردان خود را گرفتار مشغله زیاد با سایر زنها نخواهد کرد »(زن کامل ،ص119).    

 

                                                                                       

در آموزه های دینی ما ، زنی که از شوهر خود استقبال می کند ،نیم اجر شهید را به چنین زنی داده می شود : « مردی نزد پیامبر (ص) آمد وگفت  من همسری دارم که وقتی وارد خانه می شوم به استقبالم می آید ،وموقع رفتن تا درب خانه مشایعتم می کند، وقتی من را غمگین می بیندبه من می گوید :چه چیز تو را غمگین کرده است اگر نگرانی تواز روزی هست، غیراز تو(خدا) کفالت آن را به عهده گرفته است ،اگر در مورد آخرتت نگران هستی ،خدا آن را زیاد نماید ؛پس پیامبر (ص) فرمودند:خدا کارگرانی دارد واین همسرتو از کارگران خداست ، وخدا نیم اجر شهید به او می دهد» (وسایل الشیعه ج20، ص29).        

 

پذیرش شوهرتان نخستین گام در راه زنده کردن اوست وگامی است کارساز .این آزادی باعث می شود که به صورت یک مرد کامل در آید . 

          

ط ـ عیب وایراد نگیرید : مردان حتماً دارای عیوبی می باشند ،زنان هم با حواس قوی و حساس خود به این عیوب آگاه می شوند و آنها از روی محبت و خیر خواهی که به همسرشان دارند ، برای اصلاح آنها دائم به آنها گوش زد می کنند که «فلان کارت را تصحیح کن »، «فلان کار را انجام نده عیب است »،از این قبیل جملات ؛ هر چند که نیت شما خیر است ، ولی این عمل ـ به ظاهر خیر خواهانه ـ موجب پریشانی مردان شده و باعث از دست دادن قلوب آنها خواهید شد .

خانم مارابل مورگان مشاور خانواده در کتاب زن کامل خود می گوید: یک مرد نیاز دارد همان گونه که هست پذیرفته شود ، دقیقاً همان طوری که هست . این نوع پذیرش کامل و همه جانبه ، وی را متقاعد می کند که شما براستی او را دوست دارید . نیاز او به پذیرش کامل ،خیلی عجیب نیست. پذیرش شوهرتان نخستین گام در راه زنده کردن اوست وگامی است کارساز .این آزادی باعث می شود که به صورت یک مرد کامل در آید . اوتوانایی بالقوه یک مرد کامل شده را داراست ولی وقتی که شما به او اجازه نداده اید که اوخودش باشد ، قادر به رسیدن به آن مرحله نیست .او را بپذیرید، همانگونه که امروز هست .نقاط ضعف و قدرت او را بپذیرید(زن کامل،ص50و58) .  بنابراین ازبیان عیب همسرتان خوداری نمایید . سعی نمایید با فراهم نمودن محیط و فضای لذت بخش و آرام بخش به اوکمک کنید تا خودش عیوبش را بشناسد و بر طرف کند. مرد دوست دارد که خودش عیبش را برطرف نماید ،این قدرت روحی را با رفتار زیبای خود به او بدهید !

 

چنانچه چند ماه دستورات فوق را مرتب و منظم انجام دهید به احتمال زیاد همسرتان را دوباره به خانه باز خواهید گرداند .اگر هم به احتمال ضعیف او از رفتار خود دست برنداشت ،شما  موفق شده اید که فضای خانه را از تشنج شدید و متلاشی شدن جلوگیری نمایید ،این موفقیت بزرگی است که علاوه بر آثار مثبت دنیایی،از ثواب آخروی نیز برخوردار خواهید شد . 

در خاتمه دو کتاب مفید را معرفی می نمایم : زن کامل نویسنده مارابل مورگان ترجمه پریسا علی نیا ـ آیین شوهر داری نویسنده دکتر لورا .شلسینگر ترجمه مهدی قرچه داغی ـ آیین همسرداری نویسنده دوروتی کارنگی ترجمه مهستی شهلایی